Tuesday 26 July 2016

Nostalgiapoisid/ Boyband/ Endla teater

Boyband, Pärnu Endlas on tõeline hea tuju laks.
See on tavapärane poistebändi alguse ja tippu ronimise lugu või vähemalt nii on seda öeldud - mul pole õrna aimugi, kuidas poistebändi tehakse 
Noored mehed nõustuvad ahistava lepinguga, tulemata ei jää edu, pettumused, isikliku elu puudumine-varjamine, rivaalitsemine, kaos ja leppimine.
Kui laval kõlab esimest korda mäned´zer Voolandi nimi, siis tekib mõte, et nüüd vihjatakse kuidagi Bulgakovile, kuid siiski mitte - nime sarnasus on juhuslik. Voolandile (Indrek Taalmaa) on suhu pandud nii ropp tekst, et mingil hetkel tekib tüdimus. Lavastaja, usun, et kõik lapsed ja muidu nilbuste nautijad saalis, on juba aru saanud, kuidas tuleb kõneleda, võtaks nüüd vähe rahulikumalt. Etendust rikkuda siiski ei õnnestu. Räuskavat mäned´zeri tasakaalustab bändi asjaajaja (Ahti Puudersell) õrn ja ilma komistusteta koomiline natuur.
Ja siis muidugi bänd.
Soleerivad Koit Toome ja Tambet Seling. Laulavad muidugi kõik ja teevad seda ülihästi: Priit Loog, Sten Karpov, Bert Raudsep. Lauldakse enamjaolt 90-ndate poistebändide hitte ja hea, et seda tehakse teatris, kui etendus toimuks pubis või klubis, ei lõpeks möll enne hommikut.
5+ Märt Agu koreograafiale.
Ekstra kummardus inimestele, kes hoolitsevad kostüümide eest. Riideid vahetatakse Boybandis nii palju, et nendega saaks Endla saalitäie publikut riietada ja mõni sall jääks veel üle ka.
Igatahes soovitan Boybandi ka neile, kellele poistebändid meeldinud pole - kõrvu ja neerupealiseid kõditab etendus kõvasti. Kas sulatab südant ka? No otse muidugi.

Boyband on praegugi (2016) Endla mängukavas.


september 2014

No comments:

Post a Comment